Trek de bergen in en geniet van het uitzicht

Natuur

Natuur

Las Sierras de Tejeda y Almijara
Pal achter Competa en op tien auto-minuten van Casa Leanda liggen deze machtige ruwe sierras tussen de provincies Málaga en Granada. Zij vormen een natuurlijke grens tussen beiden. Het hoogste punt is de 2068 m hoge Maromapiek. Het Parque Natural dat 40.600 ha bedraagt, bevindt zich ten zuiden van Alhama de Granda en strekt zich uit tot in La Axarquía., zoals de regio hier genoemd wordt. De rotshellingen zijn bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en kronkelende bergbeekjes vormen adembenemende landschappen waarin her en der wilde geiten grazen. De dorpjes van dit legendarische gebied waren vroeger een paradijs voor struikrovers, de zgn. ‘bandoleros’. Zij hebben nog steeds hun Moorse karakter en zijn nagenoeg ongeschonden bewaard gebleven. De natuur is hier prachtig en leent zich uitstekend tot het maken van wandelingen/mountainbiken.

Een topstrand op ruim een half uurtje van Casa Leanda
Slechts een paar kilometer buiten Nerja, langs de oude N-340 kustweg, ligt het dorpje Maro, nog binnen de gemeentegrenzen van Nerja. Daarom worden de stranden van Maro – het Maro strand en La Caleta de Maro – ook beschouwd als Nerja stranden. Spaanse gezinnen bijvoorbeeld verkiezen vaak de rust van het minder bekende naburige Maro baaitje, La Caleta de Maro. Het Maro strand heeft echter heel veel fans en met reden! 

Over het Maro strand
Het strand zelf is een mix van kiezels en grof zand van ongeveer 500m lang en 20m breed. De schilderachtige baai ligt geklemd tussen de kliffen, de omringende landbouwgrond en bovenaan de overblijfselen van een oude Moorse wachttoren.

In 2013 werd dit strand als ‘beste strand in Andalusië’ gestemd en ‘tweede beste strand in heel Spanje’ (met het La Granadella strand in Javea als eerste), in een peiling georganiseerd door de Spaanse televisiezender Antena 3.
De ligging kan haast niet idyllischer. Dit baaiachtige strandje grenst aan Los Acantilados de Maro – Cerro Gordo Natural Area, een kuststrook die gelukkig rigoureus beschermd is. In dit gebied is visserij niet toegestaan, wat het mariene leven volop heeft doen bloeien!

Snorkelen aan het Maro strand
Het blijft verbazen hoeveel vissen hier te zien zijn. Die overvloed en het uitzonderlijk heldere water maken het tot een van de beste locaties in Andalusië om te snorkelen en duiken.