Genieten van tapas

Eten & drinken

Eten

Houd je van lekker eten? Dan zit je in Andalusië goed! De Zuid-Spaanse streek heeft namelijk tal van heerlijkheden waar je als vakantieganger van kunt genieten. Wat dacht je van lekkere soep, tortilla’s en rijstgerechten? Ook voor de beste en vaak enorm zoete toetjes, koekjes en gebakjes moet je in het zuiden van Spanje zijn.
Wanneer je eenmaal in Andalusië bent geweest en je hebt de plaatselijke gerechtjes gegeten dan proef je en ervaar je het verschil. Authentieke gerechten vol van smaak met vele specerijen smaken direct naar meer. Elke zuid-Spaanse stad heeft zo zijn eigen tapas en gewoontes. In Granada bijvoorbeeld bestel je een drankje en krijg je er vaak een tapaatje bij.
Andalusië is ook het land van de sherry, een gealcoholiseerde wijn. De druiven waarvan sherry gemaakt wordt, verbouwt men in de buurt van Jerez de la Frontera. Voor sherry worden voornamelijk twee druivensoorten gebruikt: de Palomino en de Pedro Ximenez Bij de sherry worden vaak tapas gegeten. Dit zijn typisch Spaanse aperitiefhapjes die tijdens het borreluurtje genuttigd worden.
In de totale economie van Andalusië speelt de visserij een rol van ondergeschikt belang, toch is het in de kustplaatsen van oudsher een culturele factor; specialiteiten zijn garnalen en tonijn.

paella